Conceptes inconnexos de l’univers cultural santcugatenc

Em concentro severament (amb els ulls tancats i el front arrugat) per treure l’entrellat d’alguns conceptes que leviten de manera inconnexa per l’univers cultural santcugatenc. Concloc que, amb una lliberta d’adreces actualitzada i voluntat política, la gestió de les entitats i festes santcugatenques es podria fer de manera molt més participativa i eficient, fent real la meravellosa fal·làcia del teixit associatiu santcugatenc, que a hores d’ara, de teixit n’està poc.

Visualitzo el Consell de Cultura, l’Assemblea d’entitats culturals, la Gestora de Festa Major i la Comissió Festa de Tardor i em demano què és cada un, quines diferències tenen, qui hi pot accedir, cada quan es reuneixen, quina funció fan, quina legitimitat tenen i quin d’ells està més enquistat.. i me n’adono que, tot plegat, ni és aigua clara ni és senzill d’esbrinar.

Sigui com sigui, i amb voluntat simplificadora, penso que la llibreta d’adreces actualitzada, que espero que tingui l’Ajuntament, hauria de ser l’espurna que encengués una nova manera de gestionar les entitats. Una primera assemblea, a vistes de la Festa de la Tardor on totes les entitats, totes, hi fossin representades i, sentint-se partícips a la Comissió de la Festa de Tardor, construïssin la Festa com alguna cosa més que un frívol mostrari. Alhora que, d’entre aquestes entitats, les culturals escollissin els seus representants al Consell de Cultura. Un Consell de Cultura legitimat políticament que marqués les línies a llarg termini de l’univers cultural santcugatenc, així com el model de gestió de la Festa Major.

A dia d’avui les convocatòries a totes les entitats són parcials i poc efectives, les entitats no es senten part de la Festa de la Tardor, com tampoc representades per un Consell de Cultura que amb prou feines saben que existeix i la gestió de la Festa Major no segueix un model que resulti realment eficient i participatiu. És l’hora, doncs, de posar-nos mans a la feina, no?

Article publicat al web del TOT Sant Cugat el 8 de setembre de 2011

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s