una ratlla roja

El meu pare em diu que un dia es llevarà i anirà a pintar un ratlla roja, com a declaració unilateral i metafòrica d’uns països catalans lliures. L’acompanyaré.

L’endemà de la pintada, però, tindrem la responsabilitat de construir uns països catalans amb identitat pròpia, que no respondran als interessos de cap estat imposat, sinó únicament a la voluntat col·lectiva dels pobles (de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó). Llavors no tindrem excuses, no haurem de destinar els esforços a reivindicar que som algú, sinó a construir una identitat real, a definir un qui que ens identifiqui.

Al meu imaginari particular serem aquell país que es diferencia per les seves idees, per la seva gent valenta, que posa per davant l’enginy i el respecte al devastador diner fàcil a curt termini . No serem el país de l’Eurovegas i el macrohotel des Trenc, sinó que serem el país de d’EyeosSom Energia i La Fageda (entre moltes altres propostes locals i nacionals que ens fan grans).

Pot semblar una reivindicació romàntica, ho és perquè m’agrada el meu país petit, però no només. Invertir en idees (com a país, empresa i persona) ens permet construir una identitat que ens diferenciï a llarg termini, que creï propostes pioneres, que atragui talent, que s’adapti als canvis socials… això ens fa rics com a país. Construir macrocomplexos hotelers destrueix l’atractiu natural divers i paradisíac del nostre entorn i dóna valor a un modus vivendi consumista i de diner fàcil que ens enfonsa a nosaltres, i als qui ens venen al darrere. No vull que això sigui el tret distintiu del meu país, així que #noeurovegas i #salvemestrenc!

Un pensament sobre “una ratlla roja

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s