El cuiner anuncia: 4de8, 3de8, 2de8f

El cuiner ha sortit, cullerot en mà, i davant d’una sala plena de delitosos comensals ha anunciat el menú de Festa Major, el menú del dia que ens empolainem per sortir a plaça, el menú del dia que petits i grans comparteixen la il·lusió dels dies especials, el menú del dia que mai més pots oblidar, el menú del dia que els avisa recorden amb un pessigolleig i les tietes amb una escalfor entre les cames, el dia que les nétes somien com especial i els pares pateixen fins la matinada.

El cuiner ha sortit, cullerot en mà, i s’ha fet un silenci latent, mentre es creuen les mirades i alguna guinyada d’ull. El Pau aprofita per repassar la Marta de reüll, la Caterina arrufa les celles i es mossega el llavi, nerviosa, mentre a l’altre costat de la sala la Mariona es col·loca bé el coll de la camisa, la Rosa s’espolsa els pantalons i el Jordi es refà el doblec de la màniga esquerra.

Ningú gosa trencar l’ansiós silenci fins que el cuiner agafa aire i anuncia:
Avui, per dinar, hi haurà 4de8, 3de8 i 2de8f. Durant una mil·lèsima de segon no se sent ni respirar. La mil·lèsima després l’aplaudiment massiu es barreja amb el crit de joia, que es converteix amb un càntic desbocat: “…neix la colla del meu cor, Collserola és el color…”. La festa tot just acaba de començar, esperem que ens puguem llepar els dits en acabar

Article publicat al web del TOT Sant Cugat el 14 de juny de 2012

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s