Entre la implicació i la desafecció

Tots podríem fer un mea culpa per no participar activament del procés, o no participar-hi prou, o no fer-ho prou bé. I és penso que la construcció de la independència requereix d’un procés d’activisme polític per implicar als propers, així com d’un procés de definició del país que volem. Perquè, perdoneu-me, però sota el concepte Catalunya independent no hauríem d’entendre qualsevol cosa i haurem de treballar per consensuar què hi entenem.

No obstant això, malgrat reconèixer el mea culpa, pesa enormement la desafecció. Per una pèrdua de credibilitat del sistema, de les institucions i, sentint-ho molt, de les persones, que provoca una absoluta desvinculació amb el ciutadà de peu. Un ciutadà de peu que prou feina té per subsistir, accentuant així l’individualisme i la pèrdua d’ànim per participar d’un projecte col·lectiu.

A dia d’avui, malgrat el respecte que em mereix qualsevol persona que fa un pas endavant per liderar un projecte col·lectiu i de país, sento una absoluta desconfiança per qualsevol projecte polític, tots ells inclosos dins unes dinàmiques de partits ràncies. Esteu segurs que els altres grups mai fan res bé? Esteu segurs que el govern anterior no va encaminar o tancar algun projecte interessant? Esteu segurs que heu promès allò que podíeu fer? Esteu segurs que treballeu per dur a terme allò que havíeu promès? Esteu segurs que responeu a la gestió transparent que requereix ser un càrrec públic democràticament escollit? Cansa, desmotiva i em sembla un exemple patètic pel ciutadà.

Dediquem un temps d’or a la rèplica i la contrarèplica dels titulars, un temps que destinat a la transparència pedagògica pel ciutadà i a l’anàlisi i debat conjunt, ens portarien més lluny.

Article publicat al web del TOT Sant Cugat el 12 de juliol de 2012

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s