De tant intel·ligents no ens hauríem de passar de llestos

M’agrada viure a una ciutat que aposta per la innovació, en tant que inverteix en tecnologies per fer més eficient i sostenible la gestió de l’enllumenat, el reg, els residus o l’aparcament. Som pioners i, a més, som bons comunicant-ho, ho sabem explicar, en fem bandera, se’ns coneix per això.

M’agrada veure que malgrat el sotrac econòmic pel qual passem s’aposta per aquestes inversions, que a mig termini ens podrien permetre viure després de la crisi anant un pas per endavant. No obstant axò, em queda el neguit de saber si els criteris d’eficiència i sostenibilitat s’apliquen en el conjunt de polítiques del consistori, no només en aquelles que estan al punt de mira dels mitjans de comunicació; així com garantir que aquestes mesures s’apliquen en paral·lel a les que afecten directament al dia a dia dels santcugatencs.

Certificar que més enllà de grans comunicadors de ciutats intel·ligents, tenim també un govern municipal que afronta de cara els problemes de les persones i col·lectius que habiten la ciutat. Seria també digne de titular el consistori que agafés el bou per les banyes i es diferenciés plantant cara a la involució de drets socials que suposen les mesures dels governs espanyols i català. Seria aquesta indiscutiblement una ciutat intel·ligent i ciutat innovadora que vol ser Sant Cugat, la que troba la quadratura del cercle per garantir que tots i cadascun dels santcugtencs viuen dignament. Encara que això passi per posar en pràctica la darrera campanya de CàritasViu senzillament perquè altres senzillament puguin viure i suposi renunciar a un model de ciutat que en la seva globalitat potser no és prou eficient i sostenible i és clarament car de mantenir.

Un aparador perfecte que amaga la cruel realitat de la crisi, ja que, malauradament, atur i desnonaments són també protagonistes en el marc santcugatenc.

Article publicat al web del TOT Sant Cugat el 5 de setembre de 2012

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s