Compromís amb el projecte

Albert Bosch, aventurer: “No sóc un gran esportista, sinó un emprenedor amb compromís amb el projecte”

Una setmana enrere, Sant Cugat acollia la 4a Jornada d’Emprenedoria, una sessió que a partir de casos concrets animava els assistents a agafar el risc per les banyes i a posar en pràctica les idees. Emprendre és una actitud de vida i allí s’hi respiraven ganes de fer coses, tot i que els consells no van sortir del decàleg habitual: no tenir por del fracàs, gestionar el risc, fer cas a l’instint, fer un bon pla de negoci, tenir moltes ganes de treballar dur, acompanyar-se del millor equip, estar apassionat amb el projecte…

Però més enllà d’això, emprendre és comunicar, vendre bé és imprescindible per tenir èxit. Un aspecte que els apassionats emprenedors, coneixedors a fons de la seva idea i totalment convençuts del seu projecte, porten a la sang. No obstant, en començar la jornada, l’alcaldessa de Sant Cugat ens va oferir una mostra de tot el contrari. Va parlar de l’emprenedoria, les polítiques socials i l’ecologia com a eixos principals del projecte de ciutat, però ho va fer sense passió. Si realment aquests són els pilars imprescindibles per a la construcció d’un Sant Cugat de futur, que donen un motiu a Mercè Conesa per llevar-se cada dia i treballar pel bé comú, l’alcaldessa els hauria de conèixer com el palmell de la seva mà, n’hauria de poder parlar amb els ulls tancats. Però no va ser així, no ens ho va vendre, no ens ho vam creure. Llegia, es feia monòtona i se la percebia insegura, en un auditori ple de futurs inversors i empresaris disposats a escollir la seu de les seves aventures empresarials.

Tots tenim un mal dia, és excusable la monòtona entonació de lectura que ens va oferir Mercè Conesa, i vull pensar que va ser això, un mal dia, i no una falta de compromís amb el projecte de ciutat que ens estava venent.

Article publicat al web del TOT Sant Cugat el 31 d’octubre de 2012

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s