De locals d’entitats i ‘café para todos’

Aquesta setmana, els Castellers han rebut la cessió d’un segon local municipal com a espai social (rambla de Can Mora, 11), local que se suma al que ja usaven per assajar (carrer Dos de Maig, 2). Mentre algunes entitats amb prou feines tenen cobertes les necessitats mínimes de reunió i assaig, el consorci ha optat per cedir un segon local als Castellers, una decisió que, per controvertida, hauria de ser explicada amb detall a la resta d’entitats de cultura popular i tradicional.

La idiosincràsia i gestió de cada entitat requereix respostes municipals diferents, no em satisfà el “café para todos” en res, tampoc en el repartiment de locals, però sí que és imprescindible que aquesta decisió s’emmarqui en una estratègia de la Regidoria de Cultura en matèria de cultura popular i tradicional. Una estratègia que, ja que no està ideada amb els agents implicats perquè les taules de participació són merament espais de discussió volàtil, s’hauria d’explicar amb detall, donant a conèixer les vies de treball per poder donar resposta a les necessitats de totes les entitats amb un projecte amb cara i ulls.

Al cap i a la fi, malgrat els esforços, la solució plantejada mig cobreix temporalment una necessitat dels Castellers, però no representa un pas endavant en la consolidació d’un espai de referència a llarg termini, ni per l’entitat que s’instal·la a un soterrani, ni per la cultura popular i tradicional santcugatenca.

Article publicat al web del TOT Sant Cugat el 23 de gener de 2013

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s